Når knoklene blir til gelé (Tommy Gulliksen, 2017)

49m – Norsk tale, engelsk tekst – Aldersgrense 18 år
Cinemateket (Olavshallen)
Tirsdag 14. november, kl. 19.00 (med innledning)
Fredag 17. november, kl. 18.00 (uten innledning)

Cinemateket, Trondheim Dokumentarfestival og Rockheim presenterer den helt nye filmen om Michael Krohn, frontfigur i Raga Rockers og en av norsk rocks største ikoner. Premierevisningen innledes av Morten Haugdahl, konservator ved Rockheim.

Av alle «de fire store» i norsk rock er Michael Krohns Raga Rockers det mest særegne og på mange måter det minst imøtekommende bandet, sammenliknet med generasjonsvennene DeLillos, Dum Dum Boys og Jokke og Valentinerne. Michael Krohn har alltid vært privat og hemmelighetsfull, lite interessert i kjendislivet og rampelyset. Men nå, endelig, trer han fram på film og åpner en vei inn i sitt liv og sitt kunstneriske univers. Regissør Tommy Gulliksen lokker fram den ekte Krohn og lar oss bli kjent med en følsom og uredd tekstforfatter og musiker, i en film som er oppkalt etter en av Raga Rockers’ viktigste og beste låter. Filmen er skapt i tett dialog med hovedpersonen selv, noe resultatet tydelig viser, og den er en reise inn i en kunstnersjel som er unik i norsk sammenheng.

Under Trondheim Dokumentarfestival gjør vi ovnene klare og skrur krana på fullt, med to eksklusive visninger av Når knoklene blir til gelé på Cinemateket. Vel møtt!