Mellom oss (Charlotte Røhder Tvedt, 2017)

1t 8m – Norsk tale, utekstet – Aldersgrense 18 år
Cinemateket (Olavshallen)
Torsdag 16. november, kl. 18.30

Tidenes mest demokratiske norske dokumentar – på Trondheim Dokumentarfestival! Møt regissør Charlotte Røhder Tvedt i samtale med Igor Devold (universitetslektor ved Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU) og Svein Inge Sæther (Cinemateket) etter filmen.

Hvordan ser Norge ut i dag? Med Mellom oss har Charlotte Røhder Tvedt laget en dokumentarfilm som utelukkende er satt sammen av klipp hun har fått tilsendt av mennesker fra hele vårt langstrakte land. Våren 2016 sendte hun og produsent Mari Monrad Vistven ut en åpen utlysning som oppfordret publikum til å beskrive sin verden ved hjelp av et filmklipp. Over 900 bidrag kom inn, og resultatet er et mangefasettert tidsbilde laget av et blandakor av filmskapere.

Blant bidragene finner vi glimt av kjærlighet, tårer, latter, ensomhet – vakre hverdagsøyeblikk, personlige betroelser og kinetiske skildring av landskaper, dans og bevegelse. Sakte, men sikkert åpenbarer det seg mønstre og sammenhenger i de hundretalls klippene, og etter hvert trer det store bildet tydelig frem: Mellom oss er en film om hvordan vi forholder oss til hverandre.